Επένδυση κάθετων επιφανειών με εύκαμπτα πετρώματα Tepostone

Η τεχνολογία

Γιατί να επιλέξουμε Tepostone

Η πολύχρονη εμπειρία και η υψηλή τεχνογνωσία της Tepostone, συνέβαλλαν στην δημιουργία μιας ολοκληρωμένης σειράς προϊόντων για τη στεγάνωση-μόνωση καθέτων επιφανειών καθώς και για κάθε είδους ποιοτική ανακαίνιση εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου.

Τα προϊόντα Tepostone προσφέρουν μία σειρά από πλεονεκτήματα, όπως:

  • Παρασκευάζονται από φυσικά ορυκτά υλικά και ρητίνες φιλικές στο περιβάλλον.
  • Είναι κατάλληλα τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς τοίχους και έχουν την εμφάνιση φυσικής πέτρας
  • Δεν επιβαρύνουν με πρόσθετο βάρος τις κατασκευές
  • Μονώνουν τους τοίχους από την υγρασία, αντέχουν στον παγετό και στην ζέστη και δεν είναι εύφλεκτα.
  • Τοποθετούνται σε οποιοδήποτε κάθετη επιφάνεια με την κατάλληλη κόλλα, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις.
  • Καταλαμβάνουν ελάχιστο ωφέλιμο χώρο λόγω μικρού πάχους.
  • Είναι εύκαμπτα και δημιουργούν καμπύλες και γωνίες εύκολα.
Tepostone, δείγμα ακανόνιστης μορφής

Το υλικό

Η τεχνητή πέτρα Tepostone είναι ένα εύκαμπτο τεχνητό πέτρωμα ιδανικό για τοίχους σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Παράγεται σε ποικιλία σχεδίων και αποχρώσεων. Είναι 100% Ελληνικό προϊόν και αποτελεί παγκόσμια κατοχυρωμένη πατέντα. 

Είναι ιδανική για να προσταεύει τον χώρο από την υγρασία, διακοσμώντας παράλληλα την επιφάνεια. Είναι ανθεκτική στον παγετό και τις υψηλές θερμοκρασίες, αντέχει την υγρασία της θάλασσας και του υγρού περιβάλλοντος και δεν είναι εύφλεκτη. Παρέχει μεγάλη οικονομία, έχει χαμηλό κόστος και μεγάλη διάρκεια ζωής, χωρίς έξοδα συντήρησης. 

Τοποθετείται πανεύκολα, γρήγορα και καθαρά.

Εφαρμογές

Η πέτρα Tepostone είναι ιδανική για κάθε εσωτερική ή εξωτερική επιφάνεια. Εφαρμόζεται εύκολα ακόμη και σε μεγάλο ύψος κτιρίων, λόγω του μικρού βάρους και πάχους. Μπορεί να τοποθετηθεί σε κατάλληλα προετοιμασμένες επιφάνειες από μπετόν, σοβά, γυψοσανίδες, μέταλλο, ξύλο, ακόμη και γυαλί.

Δείτε περισσότερες εφαρμογές

Οδηγίες τοποθέτησης

Καθαρίζουμε την προς επίστρωση επιφάνεια από ξένα σώματα. Όπου υπάρχουν σαθρά τμήματα ή υπολλείματα χρωμάτων τα αφαιρούμε πριν την εφαρμογή.
Ασταρώνουμε με βούρτα χρησιμοποιώντας το αστάρι που περιέχεται στη συσκευασία της κόλλας Tepokol Flex, αναμιγνύοντας το Α+Β συστατικό σε σχέση (όγκου) 1:1. Στη συνέχεια απλώνουμε την κόλλα με οδοντωτή σπάτουλα στην επιφάνεια και στην πέτρα.
Τοποθετούμε αποστάτες και εφαρμόζουμε τις πέτρες πιέζοντας αρκετά ώστε η κόλλα να ξεχειλίσει στους αρμούς. Μετά από 20-30 λεπτά αφαιρούμε τους αποστάτες. Στρώνουμε ομοιόμορφα στον αρμό την κόλλα και αφαιρούμε την επιπρόσθετη ποσότητα. Πριν στεγνώσει η κόλλα καθαρίζουμε με προσοχή της πέτρες (όχι τον αρμό) από την κόλλα και άλλα ξένα σώματα με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι.
Μετά 2-3 εβδομάδες, περνάμε ένα προστατευτικό βερίνι πέτρας, που θα αναδείξει την όλη κατασκευή!

Βίντεο εφαρμογής

Υλικά εφαρμογής - Παρελκόμενα